Hokey Pokey


 

 

by Nigella

Programa: Nigella Express
Episódio: On the Run

 

Ingredientes

  • 1/2 xícara de açúcar
  • 4 colheres (sopa) de xarope de milho escuro
  • 1 1/2 colher (chá) de bicarbonato de sódio

Preparo

Coloque o açúcar e o xarope numa tigela e bata até misturar bem. Não faça isso no fogo.

Depois de batido coloque no fogo e deixe a mistura derreter e se tornar uma gosma borbulhante com cor de maple syrup – aquele xarope americano que se come com panquecas (por volta de 3 minutos).

Tire do fogo, acrescente o bicarbonato e veja o xarope se tornar numa nuvem aerada e dourada. Derrame numa forma untada com papel manteiga ou oleo. Deixe assentar e esfriar e corte em pedaços

Hokey Pokey

Recipe courtesy Nigella Lawson, 2007

Show: Nigella ExpressEpisode: On the Run

 

Ingredients

  • 1/2 cup sugar
  • 4 tablespoons dark corn syrup
  • 1 1/2 teaspoons baking soda

Directions

Put the sugar and syrup into a saucepan and stir together to mix. You can’t stir once the pan’s on the heat, though.

Place the pan on the heat and let the mixture first melt and then turn to goo and then a bubbling mass the color of maple syrup – this will take 3 minutes or so.

Off the heat, whisk in the baking soda and watch the syrup turn into a whooshing cloud of aerated pale gold. Turn this immediately onto a piece of baking parchment or greased foil.

Leave until set and then bash at it, so that it splinters into many glinting pieces.

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